Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Omien autoprojektien esittely.
User avatar
Oltsi
SUPPORTER
SUPPORTER
Posts: 153
Joined: 14. May 2013 21:28
Location: Helsinki

Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Oltsi » 13. Nov 2016 00:09

Laitetaas pitkästä aikaa taas vähän kuulumisia, tällä kertaa vähän eri kiesi kyseessä (ei tosikoille).

Aloitetaan taustoista. Tälläkin foorumilla liikkuneen JayJayn entisen Glanzan vanha D2 alusta päätyi minulle, kun herra aikanaan päivitti alustaa tuoreempaan. Tolpat olivat sinänsä ihan kunnossa, eivätkä vuotaneet, mitä nyt olivat vähän jumissa ja ruosteessa. Alkuperäinen ajatus oli hommata toiset tolpat varatolpiksi Glanzaa varten. Samalla kun D2:set nököttivät hallin nurkassa tilaa viemässä, mieleeni tuli yhä useammin vanha hinku hommata P7 korinen Starlet, sillä tuo kyseinen alusta sopii myös tähän ensimmäiseen etuveto Starletiin.

Kesän aikana nettiauto ja tori olivatkin monta kertaa kuumana, kun tsekkailin Starlet-tarjontaa. Silmiini oli osunut jo aiemmin 400€ hintapyynnöllä oleva todella ruman näköinen ja tieliikennekelvoton valkoinen -86 Starlet, joka oli aika lähellä Askolassa. Kuitenkin 400 tuntui vähän liian kovalta hinnalta autosta, joka ei ollut katsastettu, ei käynyt kunnolla + muita leimalle tehtäviä vikoja. Ja oli vielä aivan helvetin ruma. Päätin siis jatkaa katselua sivusilmällä, samaan malliin kuin aiemminkin.

Heinäkuun lopulla taas tarjontaa silmäillessäni sama auto kuitenkin kiinnitti mielenkiintoni, sillä hinta oli laskettu puoleen. Soittelin myyjälle ja meninkin sitten kauppoja hieromaan. Auto oli KARU ja todella ruma, mutta näin kuitenkin autossa sitä halpis-projektipotentiaalia, mitä kaipasin. Lopulta auto lähti matkaan 140 € hintaan. Sen verran auto kuitenkin oli "kunnossa", että sain sen siirtokilvet laseissa ajeltua Järvenpään kulmille hallille. :D Mielenkiintoinen matka.

Auto siis on 1.0 1E-kaasari-koneella varustettu yli 250k ajettu entinen autosuunnistusautoksi tehty romukasa, joka oli noin vuotta aiemmin jäänyt seisomaan, kun ei ollut mennyt katsatuksesta läpi. Nyt kun aihio oli hommattu oli aika alkaa hommiin. Tavoitteena oli saada eka vaihe (tonttiin ja leimalle) toteutettua ennen lumia.

Image

Tässä auto siinä kunnossa, kuin se oli pihaan ajettaessa. Ei varsinaisesti mikään helmi. Hassua sinänsä, että auto oli vielä paljon kauheampi livenä.

Image

Tässä jo vähän siistittynä. Lisävaloa, tarraa ja kuraläppää heitetty roskiin ja edellisten omistajien hienoa johtosotkua siivottu helevettiin sisustasta.

Image

Myös sisustaa alettiin siivoamaan ja kunnostelin niitä tämän kaiken aluille saanutta D2-settiä.

Image

Image

Autosta löytyi reikiä sieltä täältä ja koria siistittiin ja paikkailtiin rankalla kädellä, ei kuitenkaan mikään erityinen hipostelu mielessä, vaan lähinnä no fucks given -henkinen asennoituminen mielessä. Huomatkaa miten hienon putkiston edellinen omistaja oli autoon tehnyt. Istui siis tismalleen tuolla tavalla alas päin törröttäen ja 20cm yli perästä.

Image

Autoon oltiin sitten tilailtu kaikenlaista pikkuosaa netistä ja kori oli saatu sellaiseen kuntoon, että pahempia ruosteita ei enää ollut. "Alkuperäinen" valkoinen väri oli aika pitkälti piloilla tuossa vaiheessa, kun ruostekuplia oli käytännössä joka puolella autoa. Lisäksi puolet autosta oli maalattu jollain ihan muulla valkoisella, joten ajattelin vaihtaa väriä. Auto siis teipattiin ja kaveri vetäisi Temalacia pintaan ruiskulla.

Image

Image

Image

Autoa alettiin sitten niputtamaan samantien kun maali oli kuivunut. Oven karmit maalattiin mattamustalla, tiivisteitä ym. sälää paikoilleen ja vihdoinkin – madaltamaan.

Image

Ostelin nettivaraosasta halvat levitetut volkkarin peltivanteet, kun halvalla piti mennä. Hintaa taisi olla 80€ plus postit. Koko näissä oli muistaakseni noin 14x8.85 ja ET 20 kieppeillä. Käytin kurjat vanteet hiekkapuhalluksessa, heti parempi.

Image

Pakoputkisto puhalsi monestakin kohtaa ja oli muutenkin ihan perseestä (roikkui 5cm pohjan alapuolella), vaikkakin uusi. Putkisto oli kasattu 11 klemmarilla eikä yhtäkään hitsattua saumaa. Putkisto purettiin alas ja kasattiin myöhemmin samoilla osilla, mutta tällä kertaa hitsaten ja hieman ajatusta käyttäen.

Image

Image

Vanteet maalattiin sisältä mustaksi ja ulkopuolelta valkoiseksi. Yllä olevissa kuvissa ulosjousto vakiotolpilla ja alla D2 tolpat suunnilleen paikoillaan.

Image

Image

Putkistosta tuli kavereiden avustuksella helvetin hyvä. Ainoastaan yksi supiste ja yksi joustinpala piti ostaa lisäksi.

Image

Image

Image

Ostelin hallikaverilta ylimääräiset Momon kuppijakkarat pois ja niille hitsailtiin vanhojen penkkien kiskoista sopivat kiskot. Myös ebaystä hommatut deep dish ratti ja dildonuppi löysivät paikkansa karusta sisustasta.

Image

Ostin torista vitosella vanhat nelikko tercelin pölärit ja maalasin ne mustaksi. Samaten puskuris, jälkikäteen ostettu spoileri ja muut ulkokuoren muoviosat maalattiin mattamustaksi ja laiteltiin paikoilleen.

Image

Keulaan hommattiin Galantin etulippa, joka yllättäen oli vähän liian leveä.

Image

Ebaystä laiteltiin tulemaan myös fender mirrorit, jotka pienellä hieromisella saatiin istumaan kivasti paikoilleen. Vanhojen peilien paikoille tehtiin peitelätkät plexistä ja liimattiin paikoilleen.

Image

Glanzasta yli jäänyt poikkituki ruuvailtiin konehuoneeseen, jos siitä vaikka olisi jotain hyötyä. Keulalle ruuvattiin myös nurkissa pyörineet valkoiset aidot alpha hornit.

Image

Image

Orkkis etujarrut olivat todella paskana. Ostelin EP91 Starletin jarrut korvaamaan vanhat paskat.

Image

Hinkkasin ruosteet pois, purin, kasasin, rasvasin ja hinkkasin ja vaihdoin uudet ilmausnipat ja banjopultit. Lopuksi maalasin mustaksi Hammeritella.

Image

Image

Image

Jarrut menivät suoraan paikoilleen, ainut mitä piti tehdä oli laittaa pienet spacerit levyjen alle, sillä levyt ottivat kiinni jarrusatuloiden sisäpuolelle. Aika huomattava parannus jarrutustehoon. :D

Image

Keula niputeltiin lukuunottamatta ylileveää Galantin lippaa.

Image

Alkoi pikkuhiljaa näyttämään jo autolta taas.

Image

Sisusta on nyt oikeastaan isoa jengamittaria vaille valmis. Lattioilla aidoit Lidlin lattiamatot ja paskaksi rei'itetyt ovipahvit verhoilin uudelleen mustalla kankaalla.

Image

Image

Image

Lippa soviteltiin paikoilleen pienellä väkivallalla ja pop-niiteillä.

Image

Nyt lauantaina käytiin sitten leimamiehen juttusilla yariksen ihanat nastarenkaat alla. Epäuskosta huolimatta leima saatiin. Starre ajeltiin sitten uuteen talvisijoituspaikkaan ja vaihdeltiin levipellit alle. Muutama kuva ja pressun alle nukkumaan ja odottamaan ensi vuotta.

Image

Image

Image

Image

Image

Tässä siis auton tarina meikäläisen omistuksen ajalta viime heinäkuun lopulta tähän päivään. Ensimmäinen tavoite on siis saavutettu. Auto on onnistuneesti leimattu ja madallettu. Suunnitelmia on paljon lisää, mutta jätetään ne nyt muhimaan kevättä odotellessa. :) Lisää päivityksiä tulossa siis ensi vuoden puolella, kun autoa taas saadaan liikenteeseen.

Loppuun vielä parit kuvat, jotka instassakin jaettu.

Image

Image

https://www.instagram.com/ollyollee/

Saa kommentoida. :lol:

User avatar
Sami_
JUNKIE
JUNKIE
Posts: 549
Joined: 01. Apr 2011 17:19
Location: HKI/KPO

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Sami_ » 13. Nov 2016 11:33

Tykkään tästä ballin' on a budget meiningistä :D Lähtökohtaan verrattuna ainakin sen 100x parempi "lopputulos" :thumbsup:
97' Nissan Skyline ECR33 Spec 2
04' Nissan Maxima QX 3.0 V6

Time Attack Driver
820_Sami @ IG

JayJay
SUPPORTER
SUPPORTER
Posts: 273
Joined: 28. Jul 2013 20:35
Location: Vantaa

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by JayJay » 13. Nov 2016 12:01

Ei voi muuta sanoo ku hattua nostaa 8-) :lol:

User avatar
Oltsi
SUPPORTER
SUPPORTER
Posts: 153
Joined: 14. May 2013 21:28
Location: Helsinki

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Oltsi » 13. Nov 2016 12:20

Joo, hauska kokeilla miten halvalla saa hommia tehtyä. :) Rahaa mennyt arviolta kaikkine tarvikkeineen ja auton ostokustannuksineen 1200-1500€, sisältäen kuitenkin kuppipenkit, uudet renkaat, coiloverit jne. Katsotaan miten tätä huvittaa jatkossa vielä rakentaa. Koria pitäisi helmoista ja pohjasta vielä vähän hitsailla ennen kuin isompia alkaa tekemään. Moottoriswappikin pyörii mielessä. Perus suomi starletin 4E:n sais halvalla ja menis suoraan paikoilleen ja sen vois pienillä paineilla turbottaakin. Jos vaikka 120 heppaa saisi ulos, niin eiköhän se tällaista 700kg kippoa jo vähän liikuta eri tavalla kuin nykyiset 55 heppaa luistavan kytkimen kanssa.

Mutta katsellaan nyt hetki ennen kuin pistetään ihan ranttaliksi. :mrgreen:

User avatar
Mystic
STAFF
STAFF
Posts: 15479
Joined: 30. Jan 2011 19:54
Location: Kittilä & Kemi & Oulu
Contact:

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Mystic » 13. Nov 2016 12:33

Tämä saa kyllä hymyn huulille, oikeinkin jees! :thumbsup:

.. Tähän varmaan menee 12-13" keskiöllä olevat vanteet heittämällä? Saisi kuitenkin 14" nuita JDM-kulttivanteita paikoitellen hyvinkin halvalla, jos projektointi ei ole ongelma. Vinkvink! :mrgreen:
”Life is about the people you meet and the things you create with them”.

Editor @ Tuning.fi, Japanese Performance and Japtoys network.
Specialist for wheels, suspension and other aftermarket parts.
• For all related inquiries please contact to joni_p3(a)msn.com.
Follow me on Instagram to see more and behind the scenes.

User avatar
Oltsi
SUPPORTER
SUPPORTER
Posts: 153
Joined: 14. May 2013 21:28
Location: Helsinki

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Oltsi » 13. Nov 2016 12:55

Kiinnostaa! En usko että on ongelma vaikka keskiö olisikin vähän ahtaampi. EP91 tulee alunperinkin 13" vanteilla, joten sen kokoiset ainakin menee heittämällä etujarrujen päälle. Mielessä olikin mahdollisesti johonkin väliin hommata jotain suunnilleen samoilla specseillä olevaa noiden peltien tilalle. :)

User avatar
Tuppurainen
SUPPORTER
SUPPORTER
Posts: 337
Joined: 04. Nov 2014 22:01
Location: Laitila

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Tuppurainen » 14. Nov 2016 23:19

Aivan käsittämättömän hyvää työtä! Itse tykkään värityksestä sekä noista uusista peileistä :thumbsup:
Toyota Corolla CXI 1.6 -96 "Murokulho"
Toyota Hiace 4WD 2.4 -89 " Liikkuva työkaluvaunu"

Ex:
Opel Ascona C 1.6s -88 "Amislaatikko"
Opel Corsa A2 1.4i -91 "Ralliauto"
Opel Corsa A 1.2s -85 "Natsipakastin"

User avatar
Mystic
STAFF
STAFF
Posts: 15479
Joined: 30. Jan 2011 19:54
Location: Kittilä & Kemi & Oulu
Contact:

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Mystic » 14. Nov 2016 23:53

Oltsi wrote:Kiinnostaa! En usko että on ongelma vaikka keskiö olisikin vähän ahtaampi. EP91 tulee alunperinkin 13" vanteilla, joten sen kokoiset ainakin menee heittämällä etujarrujen päälle. Mielessä olikin mahdollisesti johonkin väliin hommata jotain suunnilleen samoilla specseillä olevaa noiden peltien tilalle. :)
Tsek! Vahvistahan nuo mitat kunhan vain joudat, niin katsellaan. ;)
”Life is about the people you meet and the things you create with them”.

Editor @ Tuning.fi, Japanese Performance and Japtoys network.
Specialist for wheels, suspension and other aftermarket parts.
• For all related inquiries please contact to joni_p3(a)msn.com.
Follow me on Instagram to see more and behind the scenes.

User avatar
Oltsi
SUPPORTER
SUPPORTER
Posts: 153
Joined: 14. May 2013 21:28
Location: Helsinki

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Oltsi » 15. Nov 2016 17:28

Tuppurainen wrote:Aivan käsittämättömän hyvää työtä! Itse tykkään värityksestä sekä noista uusista peileistä :thumbsup:
Kiitti! Joo kerrankin tuli hommattua sellainen auto johon aikakauden ja muotojen puolesta nuo lokaripeilit sopii :)

User avatar
Oltsi
SUPPORTER
SUPPORTER
Posts: 153
Joined: 14. May 2013 21:28
Location: Helsinki

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Oltsi » 15. Nov 2016 17:31

Mystic wrote:
Oltsi wrote:Kiinnostaa! En usko että on ongelma vaikka keskiö olisikin vähän ahtaampi. EP91 tulee alunperinkin 13" vanteilla, joten sen kokoiset ainakin menee heittämällä etujarrujen päälle. Mielessä olikin mahdollisesti johonkin väliin hommata jotain suunnilleen samoilla specseillä olevaa noiden peltien tilalle. :)
Tsek! Vahvistahan nuo mitat kunhan vain joudat, niin katsellaan. ;)
Joo mittaillaan kun saan taas auton työn alle! Saattaa mennä muutama kuukausi, mutta viimeistään sitten. :D Saa laittaa yksärillä specsejä jos jotain kohtuuhintaista hienoa projektivannetta tulee vastaan, voin sitten yrittää käydä mittanauhan kanssa tsekkailemassa.

User avatar
Oltsi
SUPPORTER
SUPPORTER
Posts: 153
Joined: 14. May 2013 21:28
Location: Helsinki

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Oltsi » 16. Oct 2017 22:46

Jahas, kuvat on kadonneet ja aikaa kulunut. Paljon myös tapahtunut, tässä nykytilanne eiliseltä.

Image

Tomson
NORMAL USER
NORMAL USER
Posts: 24
Joined: 25. May 2017 19:56

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Tomson » 19. Oct 2017 23:05

Hyvän näköinen peli 8-)

User avatar
JonttuK
JUNKIE
JUNKIE
Posts: 506
Joined: 29. Sep 2013 12:58
Location: Isojoki

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by JonttuK » 20. Oct 2017 11:44

On kans tätä tullut ihasteltua :thumbsup: 8-)
Ex-kulkineet: Lada 2105, Escort mk4, Corolla E100, TA12 Carina, Prelude 5th gen, JDM gc8 WRX, JDM Ae111 Levin, Civic EK4, Nissan sunny
Ilmeisesti ikuisuusprokkis: Toyota Glanza EP91
Käyttis: Nissan Cube z11
Kesä ja Radio Rock

User avatar
Oltsi
SUPPORTER
SUPPORTER
Posts: 153
Joined: 14. May 2013 21:28
Location: Helsinki

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Oltsi » 20. Oct 2017 13:08

Oon kyl itekin positiivisesti yllättynyt miten hauska peli tästä on tullut. Vieläkin ideoita pursuaa, mutta on tässä nyt ekalle vuodelle ihan hyvin saatu aikaiseksi omasta mielestä.

User avatar
Oltsi
SUPPORTER
SUPPORTER
Posts: 153
Joined: 14. May 2013 21:28
Location: Helsinki

Re: Oltsin halpisprojekti Starlet EP70 -86

Post by Oltsi » 12. Apr 2018 21:57

Juu elikkäs halpisprojekti on jatkuvasti vähän keulinut käsistä ja se nyt kulminoitui siihen että pellon laidasta kiskottu starletti pääsi ACS:ään Level Nonen osastolle. Enpä olis ikinä tätä uskonut! Kiitos koko Japtoys / LN sakille, oli upeeta vaikka tulinkin lauantaina sitten kipeeksi, vieläkin puolikuntoisena. :D

Tässä yksi netistä bongattu kuva messuilta:

Image

Ja tosiaan Instaan tulee tuutattua melkein päivittäin kuvia:

https://www.instagram.com/ollyollee/

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest