No Limit Drifting Day 11.06.2011 Keminmaa (tapahtumakertomukset)

Locked
User avatar
Mystic
STAFF
STAFF
Posts: 15560
Joined: 30. Jan 2011 19:54
Location: Kittilä & Kemi & Varkaus
Contact:

No Limit Drifting Day 11.06.2011 Keminmaa (tapahtumakertomukset)

Post by Mystic » 30. Jun 2011 15:53

Tämän tapahtumakertomuksen tarkoitus on antaa lukijoille mahdollisuus kurkistaa lyhyesti ja ytimekkäästi Keminmaassa 11.06.2011 järjestetyn No Limit Drifting Dayn kulisseihin Japtoyssin silmin. Samalla tapahtumakertomus arvioi jossain määrin sivujuonena itse tapahtuman tasoa ja onnistumista muutaman näytteilleasettajan näkökulmasta katsottuna, vaikkakaan 110% totuudentorvena tätäkään tekstiä ei pidä ottaa ja jokainen henkilö osaa varmasti muodostaa lopullisen mielipiteensä itse. Yksi tavoite ja toivomus on, että tämä ja myöhemmin myös muut tapahtumakertomukset toimivat tulevaisuudessa rohkaisevina tekijöinä niille, jotka ensimmäistä kertaa harkitsevat omalla autollaan näytteilyihin/tapahtumiin osallistumista. Japtoyssin henkilökunta toivottaa mukavia lukuhetkiä!

________________________________________________________________________________________________________

Kello soi 06.50; väsyttää. Takana on vain muutaman tunnin yöunet Japtoyssin rekvisiitan kokoamisen ja askartelun myöhäisestä aloittamisesta johtuen No Limit Drifting Dayta varten. Sinnitellen väännän itseni ylös samalla tehden lupauksen itselleni siitä, että seuraavaan näyttelyyn ideointi ja kaluston kerääminen aloitetaan kyllä aikaisemmin kuin päivää ennen. Aamupuhteiden lomassa uskaltaudun lisäksi kurkistamaan verhojen välistä ulos vain pettyäkseni; vettä sataa kaatamalla. Hetkeä myöhemmin JP soittelee ja yhdessä tuumitaan että mikäli sää pysyy ja on sama Keminmaassa, niin poistumme sitten tapahtumasta vähin äänin hieman aikaisemmin. Matkaan kuitenkin lähdetään joka tapauksessa eikä aikaakaan, kun JP jo onkin alaovella odottamassa tarvittavien kamojen kera.

Kovin pitkää matkaa emme ehdi taittaa, kun ensimmäinen pysähdys on tehtävä jo 07.40 Kemintien Nesteellä. Myöhään on nimittäin viime yönä mennyt myös JP:llä auton sekä rekvisiittojen kanssa, joten kahvia on pakko saada.

Image

Itse matka menee leppoisasti jutellen, maisemia ihaillen sekä kahvia että energiajuomaa nauttien. Muita hengenheimolaisia ei vielä tässä vaiheessa näy tienpäällä, mutta muutama suuntaan jos toiseen tehty puhelu paljastaa muiden Rovaniemeläisten harrastajien olevan pienen matkan päässä perässä. Maavara ei vielä toistaiseksi tuota JP:n autolla ongelmia joten siksikin saavumme Keminmaahan aivan suunnitellun aikataulun mukaisesti piirun verran ennen yhdeksää, mistä matkamme jatkuu kohti itse tapahtuma-aluetta ja pesupaikkaa. On myös ilo huomata, että sää on pyörähtänyt aivan päälaelleen matkan aikana ja Keminmaassa paistaa aurinko eikä taivaalla näy pilvenhattaraakaan.

Image

Tapahtuma-alueelle päästyämme huomaamme ettei pesupaikka ole vielä auennut ovenaukaisijan puutteesta johtuen, joten odotellessamme saamme tapahtuman rannekkeet ja rakennamme Japtoyssin rekisterikilvet loppuun. Edellämme on muutama auto ja taakse kasaantuu kokoajan lisää, mutta onneksi pesupaikan avauduttua suma saadaan nopeasti purettua harrastajien ripeän toiminnan ja yhteistyön avulla yhdestä ainokaisesta pesurista huolimatta. Auton pestyämme lähdemme etsimään varsinaista paikkaa osastollemme, mikä vaikuttaa kuitenkin tuottavan kourallisen verran harmaita hiuksia.

Ensimmäiseksi haasteeksi osaston paikkaa etsiessämme muodostuu löytää ihminen, joka kertoisi meille ylipäätänsä minne mennä. Pienen pyörinnän jälkeen suman keskeltä löytyy pelastavaksi enkeliksi järjestäjien puolelta Aleksi ja hän ohjaa meidät kutakuinkin oikealle paikallemme. Tilanne jää kuitenkin vielä hieman "klikkiin", sillä kenelläkään ei näytä olevan 100% varmaa tietoa siitä ketä viereemme tulee ja kuinka paljon he tilaa tarvitsevat. Pohdinnan aikana Japtoyssin myös myöhään valvonut Tornion jaosto saapuu paikalle Arin ja Stiinan voimin ja samalla sekunnilla toinen soppa on syntyä rannekkeiden kanssa, kun ne muuttuvatkin yllättäen kyytiläisille maksullisiksi. Kun tilanne alkaa näyttää siltä että jokaiselta suunnalta tulee eri versiota epäselvyyksiä koskien, niin päätämme antaa asioiden olla, asettua tarvitsemamme tilan suuruisesti meille alunperin näytettyyn paikkaan ja alkaa samalla viimeistelemään autoja ennen muiden näytteilleasettajien saapumista alueelle.

Osaston pystytys työllistää koko joukon, sillä rekvisiitat pitäisi viimeistellä, sähköt vetää, tarrat liimata autoihin ja autot muutenkin kuivata sekä puunata arvoiseensa kuntoon. Perinteistä poiketen osasto on kuitenkin pystyssä ajoissa ja muutenkin alta aikayksikön kaikkien painaessa hommia hyvää tahtia yhteinen päämäärä silmissä kiiluen.

Image

Tapahtuman varsinaisesti startatessa ja auetessa kävijöille on lämpötila kohonnut jo sellaisiin lukemiin, että allekirjoittanut on joutunut jo useampaan otteeseen vähentämään vaatetta; parempaa ilmaa ei olisi enää voinut kyllä sattua. Varsinainen näyttelykalusto on pian nähty, joten loppupäivä meneekin lähinnä istuskellen, driftinkiä katsellen ja hyvästä seurasta sekä säästä nauttien. Pientä mielipahaa näytteilleasettajien puolella aiheuttavat yli-innokkaat järjestyksenvalvojat, jotka käyvät Japtoyssinkin pilttuusta miltei samantien keräämässä kylmälaukusta kaikki alkoholipitoiset juomat parempaan talteen. Harmi, sillä itse radalla autojen kyydissä olleille pienestä päihtymisestä ei varmasti olisi ollut mitään haittaa.

Image

Image

Päivän aikana Japtoyssin osastolla riittää vilskettä välissä jopa ruuhkaksi asti. Erityisen mukava on myös huomata, että yllättävän moni foorumin käyttäjä tai vaihtoehtoisesti joku muu vanha tuttu uskaltaa tulla juttelemaan sekä kyselemään autoista tai muista kuulumisista. Allekirjoittaneen mielestä juuri vastaava yhteisöllisyys nimenomaan juuri kuuluu harrastukseen eikä kenenkään tulisi haluamattaan kyhnöttää pimenossa vain yksin harrastaen; vertaistuki on paras tuki. Päivän mittaan tuttuja on mahdollista bongata myös muualta tapahtuma-alueelta ja oikeastaan minne sitten ikinä meneekin, niin joka paikasta löytyy yksi yhdistävä tekijä; hyvä fiilis!

Image

Image

Image

Mukava päivä päättyy palkintojenjakoon hieman odotettua myöhemmin ja tässä vaiheessa suurin osa kävijöistäkin on jo poistunut alueelta. Japtoyssin kaikkien aikojen avaustapahtuman kruunaa, kun Ari nappaa komeasti Nissanillaan "Special Prize" nimikkeellä kulkevan palkinnon! Aihetta hymyyn on ja vaimoa kiitetään yöllä, vai miten se nyt olikaan? Myös muutamat muut tutut nappaavat muista pilttuista komeasti sekä ansaitusti palkintoja; Japtoys onnittelee kaikkia palkittuja!

Image

Image

Kuvauksien ja viimeisien fiilistelyjen jälkeen Japtoyssin jäsenistö hyvästelee toisensa ja aloittaa kotimatkansa jokainen omille kotikonnuilleen. JP:n kanssa suuntaamme takaisin kohti Rovaniemeä hymyssä suin, vaikka niskat ovatkin punaiset ja naamat täynnä kumia. Ilmastoinnin helpottaessa oloa ja maisemien vaihtuessa tiuhaan tahtiin, ehtii puhelinkin soida jo useaan otteeseen kuulumisia ja onnitteluja koskien. Matkalla voimme lisäksi huomata jälleen ilmastonmuutoksen merkittävät globaalit vaikutukset, sillä Rovaniemelle päästyämme taivas on taas kertaalleen synkkä ja ensimmäiset vesipisarat tippuvat jo.

Image

Image

Image

Kaikki hyvin, loppu hyvin, vaikka vastoinkäymisiä koettiinkin jo aamusta asti. Loppujen lopuksi tapahtuma muotoutui yleisellä asteikolla onnistuneeksi niin järjestäjille, näytteilleasettajille, driftaajille kuin myös itse kävijöille. Japtoyssin osalta ehkä parempaa kauden tai ylipäätänsä koko yhteisön näyttelytoiminnan avausta ei olisi voinut toivoa ja tästä on varmasti hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia haasteita sekä elämyksiä. Samassa veneessä istutaan yhä tiiviisti ja kaikki inkkaritkin näyttäisivät olevan vielä mukana, joten suunta vaikuttaa olevan aivan oikea. Alla vielä loppuun tapahtuman plussat ja miinukset hyvin lyhyesti allekirjoittaneen silmin listattuna. Mystic kuittaa ja kumartaa pelkääjän penkiltä; ensi vuonna uudestaan!

+ Sää
+ Yleisfiilis ja tunnelma
+ Kävijämäärä
+ Juontajat

- Sää
- Tapahtumasta infoaminen
- Tapahtuman organisointi
- Järjestyksenvalvojat

Ps. Lisää kuvia ja videoita löytyy varsinaisesta tapahtumatopicista: viewtopic.php?f=7&t=128
”Life is about the people you meet and the things you create with them”.

Follow me on Instagram to see more and behind the scenes.
• For all related inquiries please contact to joni_p3(a)msn.com.
Specialist for wheels, suspension and other aftermarket parts.
@japtoysofficial x @levelnoneofficial owner among other things.

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest